SAYSKY

100km Relay Projekt: Part II - Hundested til København

Dette er Part II om hvordan man holder sig igang og motiveret under en global pandemi, med et nyt og opslidende stafetprojekt fra Hundested til København - organiseret og udført af Nicklas og Simon fra SAYSKY kontoret sammen med de gode venner Alex og Lucas.

Du husker måske at vi tog en lignende udfordring op i sommeren 2020 ved at løbe fra Møns Klint til København (130km – 5 løbere).

Fast forward til maj 2021, og så stod vi der igen med et nyt hold, en ny rute, en ny strategi og med absolut ingen idé om, hvordan det ville påvirke resultatet og den samlede oplevelse. Én ting var dog sikkert - det ville gøre ondt, men vi ville være sammen om det og forhåbentlig have loads of fun undervejs.

Se videoen, billederne og hele turen lige under the quick stats:

The Quick Stats:
Løbere: 4
Biler: 1
Dato: 8. maj, 2021
Start: Hundested
Mål: København
Distance: 106,72km
Bevægelsestid: 6:52:40
Gennemsnitstempo: 3:52/km
Stigning: 396m
Kalorier: 10.689

Løbere:
Alex Abrahamsen (@mrabrahamsen)
Lucas Kristensen (@lugioh)
Nicklas Fenger (@nicklasfenger)
Simon Caspersen (@simoncaspersen)

Se hele turen på Strava her.

100K RELAY PROJEKT

Baseret på en positiv oplevelse med stafetløbet fra sidste år, ønskede vi at gentage successen med en ny rute og en ny strategi med fokus på hastighed, kortere intervaller og lettere skift undervejs.

Formatet var stadig det samme. Én person var i løb, mens resten af holdet blev transporteret i bil til det næste overgangssted, hvor holdets GPS-ur blev givet videre som en stafet.

Vi valgte en meget naturskøn rute langs kysten fra Hundested til København, med et mål om at holde det gennemsnitlige tempo under 4:00/km. Ville det være muligt? Ærligt talt havde vi ingen anelse, og strategien var ikke besluttet før vi kørte nordpå meget tidligt om morgenen...
SAYSKY

SAYSKY

SAYSKY

HVORDAN DET GIK TIL

Vi mødtes kl. 6.00 om morgenen og lagde en strategi i bilen, meget spændte på løbet og klar til start kl. 7.00, men stadig ret trætte efter en nat med lidt søvn. Simpelthen fordi man er spændt på turen. Ingen officiel tid eller distance at slå. Det er bare dig selv op imod dig selv. Igen og igen. Og på en eller anden måde er det mere end nok til at få dig fired up og klar.

Alle havde deres egne mål for gennemsnitstempo undervejs, som forhåbentlig kunne kombineres med holdets fælles mål på under 4:00/km.

Efter at have diskuteret frem og tilbage endte vi med at lægge en strategi om at løbe 3 km omgange pr. person, så vi kunne holde momentum og tempo hele dagen. I sidste ende resulterede det i 9x3km pr. person. Hvilket viste sig at være lige så brutalt, som det lød.

RESULTATET

København blev nået ca. syv timer senere med et gennemsnitstempo på 3:52/km. Det havde været en lang, men smuk tur med fine og gunstige vejrforhold. Strategien virkede. Men det var også super stressende. Pauserne var korte og skulle bruges til at balancere nøje mellem behovet for at spise, drikke, skifte gear, massere ømme muskler og gøre sig klar til at løbe igen - samtidigt med at man på skift skulle køre og navigere til næste overgangssted.

Afslutningsvis - en super dope løbsoplevelse sammen med nogle af sine bedste løbevenner. Toppet med en velfortjent omgang øl ved målstregen og efterfølgende middagslur.

SAYSKY
SAYSKY

SAYSKY

SÅ HVORFOR OVERHOVEDET GØRE DET?

Det er nok det spørgsmål, vi er blev stillet mest, da vi forberedte projektet og delte vores tanker med andre venner og løbere. Det korte svar er ganske enkelt – pga. udfordringen. For det sjove. For holdets skyld. Og for kampen mod dig selv.

Men det mere uddybende svar ville være, at det handler om venskab, om at forlade sin komfortzone og om at få lov til at bruge en hel dag på at løbe, mens man logger lange distancer og udforsker nye steder, man aldrig har løbet før - noget, der ellers er forbeholdt hærdede ultraløbere.

Desuden håber vi på at kunne inspirere andre til at tage udfordringen op og på sigt at organisere et mere officielt SAYSKY-løb.

Vi holder dig opdateret.

SAYSKY

SAYSKY