SAYSKY MØNS KLINT

Projekt 130 km stafetløb: Møns Klint til København

Hvad sker der, når alle løb er aflyst, og der ikke er nogle seriøse planer forude som gør, at man holder ved ens træningsplaner? Ja så er man nødt til at finde på sjove løbeprojekter for at man kan underholde og udfordre sig selv - på måder som man normalt ikke ville gøre.

De hurtige facts:
Løbere: 5
Distance: 130 km
Gennemførselstid: 9:32:19
Gennemsnitsfart: 4:24/km
Højdemeter: 842 m
Kalorier: 13.061

Se den fulde Strava workout her

SAYSKY MØNS KLINT

SAYSKY MØNS KLINT

Projekt 130 km stafetløb

Tilbage i juli, besluttede Nicklas og Simon fra SAYSKY kontoret at slå sig sammen med nogle af deres venner for at fuldføre et 130 km 5-mands stafetløb fra Møns Klint til København. Men ingen fra gruppen var hverken løbekilometer-freaks eller vant til at løbe dagen lang. Så de vidste fra start af, at det godt kunne gå hen og blive lidt af en sej omgang.

De kørte fra København tideligt om morgenen for at starte stafetten fra det billedskønne og ikoniske Møns Klint kl. 7.00. Regnen silede allerede ned, og de 5 gutter vidste, der var lang vej endnu.

 

Hvordan projektet løb afsted

Reglerne og ambitioner var ret simple: nå København og de 130 km inden for en tidsramme på 10 timer, og der skulle løbes på skift med holdets GPS-ur (hvis det ikke står på Strava, tæller det jo ikke rigtig, vel?)

Så altid én løber på farten, men de andre 4 kørte i bil til det næste skiftepunkt.

Ruten blev lavet on-the-go, hvor den kommende løber markerede næste skiftepunkt på kortet baseret på, hvor mange km benene kunne klare på det givne tidspunkt og den aftalte strategi.

SAYSKY MØNS KLINT SAYSKY MØNS KLINT

Hårdt arbejde kan nu noget

Det regnede stort set uafbrudt gennem hele stafetløbet, men på mystisk vis gav dette faktisk lidt ekstra drive – især på de senere etaper, hvor det virkelig begyndt at gøre ondt. Hvad der startede med at være 5 km ture, blev efterhånden reduceret til 4 km og til sidst 3 km ture per løber – en nødvendighed for at fastholde pace, og samtidig lige give muskler og led en pause. For det kan bestemt godt mærkes, når man sidder klemt sammen i en bil, og så skal genstarte det kolde bentøj på ny – igen og igen.

Men hårdt arbejde kan nu noget, og til sidst nåede holdet tilbage til København indenfor 10 timers vinduet.

Men der blev ikke delt fejrings-øl ud til højre og venstre. De fem gutter var både trætte, våde, kolde og så frem til et solidt måltid mad efter at have kørt højt på energidrik og 50 shades of chocolate dagen lang.

Men der er allerede planlagt en revanche til foråret.

Løbere:

Christoffer John Hansen (@donhanol)
Frederik John Hansen (@Lord_John_John)
Nicklas Beran Berström (@nicklasberan)
Nicklas Fenger (@nicklasfenger)
Simon Caspersen (@simoncaspersen)

 

SAYSKY MØNS KLINTSAYSKY MØNS KLINT