Stroller stories - mød Alex & Karen Sofie

Stroller stories - mød Alex & Karen Sofie

EN STOR INSPIRATION

Mød Alex, en ægte SAYSKY-veteran, maratonløber, Ironman og far. Han er en ægte sportsfanatiker, som har løbet i vores tøj siden vi lancerede vores første triatlon-produkter for over 10 år siden.

Vi spekulerede lidt på, hvordan én som Alex holder sig i gang med sin aktive livsstil, efter at være blevet far. Så, vi tog på en morgenløbetur sammen med ham og hans datter, for at høre hele hans historie. Ingen GPS, bare en stille og rolig morgen og nyde nuet. Med den lille i barnevognen, drog vi ud for at spotte ænder, inden vi satte hende af i dagplejen. 

I interviewet forklarer Alex, hvordan han nu deler sin glæde ved at løbe med sin datter. Det gør han ved at løbe med hende i en klapvogn, og han har hurtigt fundet ud af, hvordan det hjælper ham med at holde sig aktiv, mens han tilbringer tid sammen med hende. En sand inspiration for mange forældre, der ønsker at blive mere aktive i deres krævende hverdag. 
Du kan læse hele interviewet længere nede på siden, eller se noget af Alex’ favorit løbetøj til når han løber med barnevognen her.

Hvad inspirerede dig til at begynde at løbe med barnevogn, og hvordan kom du igang med at kombinere det at være forælder med løb?

Når man har været så stor en tilhænger af sport hele livet, opstod udfordringen med at kombinere de to ting, man prioriterer højt: at dyrke sport og være en nærværende far. For mig handler løb ikke kun om motion, men også om noget, jeg nyder at gøre sammen med mennesker - uanset om det er med venner, kollegaer, fordi glæde under og efter er ikke til at tage fejl af. Jeg blev fast besluttet på at overføre den glæde til forholdet mellem Karen Sofie og jeg. 

Efterfølgende blev det en integreret del af vores forældreorlov, til og fra svømmehallen, rundt i byen og et unikt redskab til en lang lur rundt om lufthavnen. Af alle de sportsgrene, som jeg har dyrket, giver løb den største fleksibilitet, da kravene til udstyr er ekstremt lave, og det kan gøres ud af døren på alle tider af døgnet.

Kan du give et indblik i din træningsrutine, og hvordan du forbereder dig på længere løb med den lille i barnevognen? 

Når man dyrker sport med børn, ligger kunsten i at finde balancen mellem de forhold, der styrer ens løb, og så planlægge ambitionerne for løbet i overensstemmelse hermed. Som vi ved, fungerer både jeg som voksen og et lille barn bedst med et afbalanceret blodsukkerniveau. Så vi tager aldrig af sted uden at have taget os af den værste sult og tørst. Derudover er det vigtigt at klæde sig ordentligt på, og det kræver ofte, at man dobbelt tjekker vejrudsigten og tager en ekstra jakke med på turen. 

Grundlæggende har jeg fokuseret på at gøre det til en positiv oplevelse, hver gang vi tager af sted, hvilket betyder alt fra snack-stop, lege undervejs og god tid til at tale om, hvad vi oplever og ser på vejen. I stedet for bare at sætte hovedtelefoner på med den nye podcast. Ofte løber vi faktisk uden GPS og fokuserer bare på at være til stede i nuet og nyde hinandens selskab. 

Så hvis du er overbevist om, at det bliver en succes oplevelse, er der gode chancer for, at det bliver en.

Hvordan får du løb til at hænge sammen med dit familieliv, og hvad betyder det for dig, at du kan dele din passion med din datter?

Som alt andet handler det om prioriteringer og viljen til at investere i at gøre det til noget fantastisk, som vi kan dele sammen - og noget vi begge ser frem til hver uge.

Jeg udnytter ofte de tidspunkter i løbet af dagen og weekenden, hvor vi er alene. Enten tidligt om morgenen i weekenden, på vej hjem fra dagplejen eller før sengetid. Nogle gange tager vi pyjamas på og børster tænder, og så starter aftenens sengerutine i løbevognen. Hun falder ofte i søvn efter et par kilometer, og så bærer jeg hende bare i seng, når vi er kommet hjem.

At dyrke sport med mennesker, jeg holder af, uanset hvilken sport det drejer sig om, er noget af det bedste jeg ved. Ud over selve præstationselementet er tiden før, under og efter magisk på sin egen måde. At kunne nyde dette sammen med min datter allerede nu, og at tænke på de oplevelser og løb, vi kan få sammen i fremtiden, betyder meget.

At dele sin yndlingsting med mennesker, man holder af, løfter alt op på et højere niveau.

Hvad håber du, at din datter får ud af at løbe med dig ud over kvalitetstid? 

Jeg tror fuldt og fast på, at der er flere aspekter ved at løbe med sit barn end bare kvalitetstid med deres far. Uden, at det skal være et element i opdragelsen, så tror jeg, at 10-15 kilometer i en løbevogn bringer glæde, men bestemt også kedsomhed. Selv i en alder af knap 2 år tror jeg, at det er et sundt aspekt af livet at lære at kede sig og forstå, at livet ikke altid er på hendes præmisser.

På trods af hendes unge alder er jeg overbevist om, at det at opleve verden gennem sport og aktivitet er utroligt gavnligt i det lange løb. Der er et betydeligt socialt aspekt ved at løbe sammen med andre, uanset om man er den, som løber, eller barnet i vognen.

Endelig er der et lille håb i mig om, at vi en dag vil kunne deltage i løb sammen. Alt fra korte, hurtige og lange distancer i fremtiden. At kunne konkurrere med mig selv og min datter er forhåbentligt en hel ny verden, der vil åbne sig.

Hvilket råd vil du give forældre, som overvejer at begynde at løbe med barnevogn eller deltage i løb med deres børn?

Det er meget mere simpelt, end det ser ud til at være!

Uanset om du er erfaren løber eller ej, tager det lidt tid til at vænne sig til at løbe med barnevognen, men det bør ikke holde dig tilbage.

Udstyr er ikke alt, men en god barnevogn, der er specifik til at løbe med, er til gavn for alle. Den behøver ikke at være dyr eller fancy, men når jeg ser folk løbe med almindelige barnevogne, kan jeg allerede fornemme, at oplevelsen ikke bliver den samme for hverken løber eller barn.

Som i enhver anden sport er udbyttet helt fantastisk uanset ambitionsniveau, hastighed eller distance. At engagere sig i og opleve alle alle de vidunderlige aspekter ved løb sammen med sit barn er noget, jeg kun kan anbefale, at man begynder med så hurtigt som muligt.

Efter at Alex er blevet far, har løb været lidt anderledes for ham. Men selv 10 år senere rocker han stadig SAYSKY med et stolt hjerte. Du kan se noget af hans yndlings løbegear lige her.