Stroller Stories - Featuring Joanna og Aio

Stroller Stories - Featuring Joanna og Aio

Vi mødte Joanna til en snak om, hvilken betydning det har haft for hende at blive mor til Aio, hvilket hun fremhævede som en smuk harmoni mellem at forfølge sin passion for løb og omfavne den transformerende rejse, det er at blive forælder.

Læs videre for at få Joannas tips og tricks, og blive inspireret til at komme i gang med din egen rejse med løbevogn, også midt i glæden og kravene ved at blive mor.

saysky

AT BLIVE MOR

Joannas løbeeventyr begyndte i 2015, da hun fik chancen for at etablere et løbefællesskab i København med en lille gruppe kvinder. Selvom hun ikke betragtede sig selv som løber på det tidspunkt, blev hun tiltrukket af denne mulighed på grund af sin baggrund som personlig træner og terapeut. Siden da har hun fortsat med at løbe og er nu en del af et andet løbefællesskab i København.

I 2020 oplevede Joanna den store personlige milepæl at blive mor for første gang. Da hendes datter, Aio, kom til verden, ændrede hendes perspektiv og prioriteter sig fuldstændigt, og det førte hende ind på en ny og givende vej, der kombinerer hendes kærlighed til løb med glæderne og udfordringerne ved at være forælder.

Hvad inspirerede dig til at begynde at løbe med Aio i en løbevogn?

Løb er en stor del af mit liv, og jeg ville gerne have, at både Aio og jeg selv skulle nyde godt af fordelene ved at bruge en løbevogn. Jeg var meget motiveret og fast besluttet på ikke at opgive at løbe, så det føltes som et naturligt skridt at indarbejde det i vores rutine.

At indarbejde løb med løbevogn i min rutine har ikke kun holdt mig i fysisk form og mentalt udhvilet, men giver også Aio sunde vaner i en tidlig alder (det vil jeg i hvert fald gerne tro). Hun er allerede begyndt at forbinde løb med glæde, samvær og oplevelser, da hun altid virker begejstret, hver gang vi snører løbeskoene.

saysky

Hvordan finder du tid til at løbe, samtidig med at du tager dig af dit barn?

Da Aio var baby, planlagde jeg mine løbeture strategisk, så de passede med hendes lure. Da hun blev ældre og mere nysgerrig på verden omkring sig, justerede jeg min tilgang. Jeg begyndte at planlægge mine løbeture, når hun var vågen, og sørgede for at have snacks klar til at holde hende tilfreds. Nu, hvor hun er tre år gammel, henter jeg hende i løbevognen fra børnehaven. Under vores løbeture nyder hun at få en snack og lytter nogle gange til musik. For at sikre en positiv oplevelse afslutter jeg altid vores løbeture med at besøge en legeplads, stranden eller bare gynge i vores have. Planlægning er alfa og omega, så jeg planlægger omhyggeligt alt på forhånd, herunder snacks, aftensmad og bleer, så det bliver så nemt som muligt for os begge.

Kan du dele nogle tips og tricks med andre mødre, som måske er interesserede i at begynde at løbe med deres babyer?

Ja, absolut! Hvis du overvejer at løbe med din baby, anbefaler jeg, at du planlægger på forhånd og sørger for at have snacks, bleer, vand og andre fornødenheder klar på forhånd. Derudover er det vigtigt, at du ikke overbebyrder dig selv med for store forventninger i begyndelsen. Fokuser i stedet på at nyde oplevelsen og glem alt om tempo eller lange distancer. Jeg oplevede de første udfordringer, da min datter ikke var vild med løbevognen til at begynde med, så jeg tilpassede mig ved at bære hende i en bæresele de første par kilometer. Det tog omkring en måned, før hun blev tryg i løbevognen, især når den vendte indad. Tålmodighed og fleksibilitet er nøglen i denne overgangsperiode.

saysky

Hvordan har løb med din datter påvirket dit generelle fysiske og mentale velbefindende?

Løb er blevet en integreret del af mit liv som mor og har en positiv indvirkning på både mit fysiske og mentale velbefindende. Ved at løbe tre gange om ugen bliver jeg en bedre mor. Vores løbeture er blevet stunder med glæde og fælles oplevelser. Faktisk har vi endda taget løbevognen med på forskellige ferier. Som enlig mor er løb blevet en nødvendighed for mig. Selvom jeg kan føle mig træt efter en 10 km løbetur, giver den fysiske aktivitet mig et generelt overskud af energi og en øget følelse af tilfredshed.

Kan du fortælle om et mindeværdigt eller rørende øjeblik, du har haft, mens du løb med Aio?

Et af de seneste rørende øjeblikke opstod under et løb, da Aio begyndte at heppe entusiastisk på mig. Det var utroligt opløftende at være vidne til hendes støtte og opmuntring. Men det mest betydningsfulde og dyrebare øjeblik var, da vi krydsede målstregen sammen under CPH Half, sammen med en gruppe damer fra min løbeklub, som alle var blevet mødre inden for den samme 6-måneders periode. Det var en fælles præstation, som skabte varige bånd og en følelse af fællesskab.

saysky

Når du ser tilbage på din rejse som mor, som løber med sin baby, hvilket budskab eller råd vil du så gerne dele med andre forældre, som måske står over for lignende udfordringer eller overvejer at indarbejde træning i deres rutine som forældre?

Mit budskab til andre forældre, der står over for lignende udfordringer eller overvejer at inkludere træning i deres rutine som forældre, er enkelt: Gør det. For nylig inspirerede jeg en ven, der ikke løb. Hun startede med skiftevis at løbe 500-600 meter og gå 300 meter. Med tiden øgede hun gradvist sine løbedistancer. Med dedikation og vedholdenhed ser hun ud til at kunne gennemføre en hel 5 km med en løbevogn om bare et par måneder. At løbe med sin baby kan være en fantastisk måde at fremme en aktiv og sund familiedynamik på. Omfavn rejsen, sæt realistiske mål, og husk, at det skaber særlige og varige minder at være sammen om denne bedrift.

saysky

DENNE SÆSONS MUST-HAVE-PRODUKTER

Inspireret af Joannas tips og tricks har vi samlet produkter til folk, der gerne vil i gang med at løbe. 

I dette udvalg finder du korte tights med masser af muligheder for opbevaring, langærmede t-shirts til de kølige morgener og sene aftener, åndbare og lette t-shirts eller singletter til de varme sommerdage. Og glem endelig ikke de små detaljer, der gør hele forskellen, som et par gode sokker, en solbeskyttende kasket og en støttende sports-bh til kvinder. Klik på linket her for at komme godt i gang med at løbe.

saysky