saysky

Fra atlet til træner - med Victor Hounou

Vi hylder altid dem, der gør en forskel i sportsverdenen - og Victor Hounou er en af disse personer. Som tidligere pro atlet og rugbyspiller bringer han nu sin passion for sport og sundhed videre til andre gennem coaching.

Victor fandt sin passion for sport da han spillede rugby med sine brødre som barn. Hans drøm gik i opfyldelse, da han kom med på det danske landshold i 2012. For nylig skrev han under med det engelske hold, Kenilworth RFC, men da covid ramte, var han tvunget til at finde en ny vej og et mål at forfølge.

Han startede sin egen virksomhed som personlig træner, og i dag træner han atleter for at hjælpe dem med at finde deres mål og styrker, samt hjælpe dem til at blive bedre versioner af dem selv.

Jeg lærte at, hvadend din drøm eller mål er i livet, kan du opnå det du gerne vil, hvis du lærer dine styrker at kende og arbejder med dem, så du bliver endnu bedre til at gøre dét du gør.

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om Victor, kan du læse hele interviewet nedenfor.

say sky

Kan du give en kort præsentation af dig selv?

Jeg hedder Victor Hounou og er 28 år gammel. Jeg er født og opvokset på Amager, men bor nu på Østerbro. Til daglig arbejder jeg deltid med aktiviteter for børn og unge i Urbanplanen på Amager. Derudover har jeg startet min egen virksomhed i 2021, som personlig træner.

Hvad er din personlige historie og erfaring med sport?

Jeg begyndte at spille rugby, da jeg var 7 år gammel. Det fangede min interesse, fordi mine to ældre brødre spillede det, og jeg har derfor elsket sporten lige siden jeg begyndte at spille som barn. Jeg har altid fået at vide, at jeg var for lille til at spille, men jeg har aldrig opgivet drømmen om at blive en af de bedste. Jeg blev en del af landsholdet i 2012, og stadig på det tidspunkt blev jeg konstant mindet om min størrelse og højde. Jeg er måske en smule lille, men jeg er hvertfald lynhurtig, og jeg lærte, at uanset hvad du drømme om eller sætter dig for, så kan du opnå det - du skal bare finde ud af, hvor din styrke ligger, og så arbejde på at blive endnu bedre til at gøre dét du gør.

Jeg kom til et punkt, hvor jeg ville se om rugby kunne tage mig ud over Danmarks grænser; så i 2020 blev jeg medlem af det engelske hold, Kenilworth RFC, men så kom covid, og jeg måtte tilbage til Danmark. Den oplevelse gentog sig så i 2021, hvor jeg tog tilbage til Kenilworth, og så ramte endnu en lockdown, og min drøm om at spille på et landshold syntes umulig. Efter en længere periode gik det op for mig, at jeg ikke kunne sidde og vente på at covid forsvandt, så jeg satte nye mål for mig selv og startede min virksomhed som personlig træner. 

I sommeren 2018 afsluttede jeg min uddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut. Min interesse for sundhed og fitness blev herefter et stort fokus i min livsstil. Instituttet gav mig en uddannelse som idrætslærer, et personlig træner certifikat og en specialisering i sport & sundhed.

Hvilken rolle spiller sport i dit liv nu?

Sport spiller en stor rolle i mit liv. Ud over at jeg stadig spiller rugby, træner jeg 4-5 gange om ugen. Jeg er ikke særlig god til at lave ingenting, og jeg har for meget energi, som skal brændes af. Sport hjælper mig med at få renset mit hovede og mit sind, og jeg elsker følelsen af at blive bedre til noget. Desuden synes jeg det er fedt at være kreativ med mine øvelser, så jeg kan blive hurtigere, stærkere og mere eksplosiv. Jeg bruger meget tid på at researche efter nye kreative og sjove øvelser, som jeg kan bruge selv, men også indarbejde i mine træningsplaner, når jeg træner andre.

say sky

Kan du forklare, hvad din motivation og passion er for at blive ved?

Jeg ved inderst inde, at sport og motion vil spille en vigtig rolle i mit liv, så længe jeg er i stand til det, så det er naturligt for mig også at leve af det. Jeg kommer fra en kærlig familie, som altid har været der for mig, og derfor har jeg altid nydt at hjælpe andre. 

Hvad inspirerede dig til at starte din egen virksomhed som coach?

Jeg har tænkt på det i mange år, men har holdt mig selv tilbage, og skulle derfor overbevise mig selv om "at komme ud og virkelig gøre det". Jeg tror, det startede med, at jeg bare trænede folk i min vennekreds, og så tog det fart, da den første lockdown ramte. På det tidspunkt brugte jeg meget tid på at træne mine nevøer og deres venner, som spiller fodbold på højt niveau. Jeg kunne se, hvordan de fik meget ud af træningen, og de øvelser jeg præsenterede dem for, og det motiverede mig til at sætte mere fokus på min personlige træning.

Hvad er de vigtigste aspekter, når det gælder coaching?

For mig handler det om at møde personen der, hvor han/hun er. En stor del af at kunne performe handler om det mentale aspekt, og med min PEP certificering fra Sapiens Performance er jeg kvalificeret til at give værktøjer, der kan hjælpe mine klienter med at blive en bedre atlet og en bedre version af dem selv. 

Hvad er dine fremtidsplaner og drømme både ift. coaching og din egen sport?

Min plan er at få mit eget sted med træningsfaciliteter, så jeg primært kan arbejde derfra. Det ville gøre det hele meget nemmere, både ift. logistikken, men også for at have tid til at tage imod flere klienter. Med hensyn til rugby har jeg stadig ikke helt opgivet drømmen om at spille for et landshold, men lige nu er mit fokus på V. Performance.

saysky

saysky

saysky