saysky hammer trails

At føle sig levende - historier fra Hammer Trail

At føle sig i live - det var den følelse, vi alle oplevede, da vi løb langs skjulte stier, gennem smukke enge, kravlede op ad stejle klippeafsnit, ned gennem frodige skove, krydsede bække og sandstrande. Konstant op og ned, uden at vide, hvad der ventede om det næste hjørne.

Dette var blot nogle af scenarierne i forbindelse med dette års udgave af Hammer Trail, et af de mest ikoniske trailløb i Danmark - og for en håndfuld SAYSKY byrotter var det noget af en oplevelse.

Veteranen og De Nye på Trail’en

Kim er en erfaren ultraløber med adskillige løb og kilometer på sit CV, herunder flere Hammer Trails. Det var dog en allerførste for både Nicklas og Simon.

Bornholm, hvor Hammer Trail foregår, er en af de mest fantastiske øer i Danmark, hvor moder natur byder på en lang række smukke landskaber og masser af højdeforskelle - især for et stort set fladt land som Danmark.

Det er også et par timers kørsel fra København, hvilket kræver, at du hopper på færgen. Så vi besluttede at tage fri fredag, så vi kunne ankomme tidligt og gøre os klar til den tidlige start lørdag morgen.

Løbsdag Nervøsitet

Da Nicklas og Simon aldrig havde deltaget i rigtige trailløb før, var både Nicklas og Simon naturligvis ret spændte og lige så nervøse for, hvordan deres debutløb på 25 km/1000 højdemeter ville blive.

Men med ordentlig vejledning og forsikringer fra sensei Kim tog vi af sted uden at vide, hvad vi kunne forvente, eller hvordan vores kroppe ville klare både distance, terræn og højdeforøgelse.

Trail Feber

Ømme fødder og trætte ben. Men helt oppe at køre og i en tilstand af løbeeufori. Det var sådan en fantastisk følelse af bare at føle sig i live på stierne. Man tænker ikke på tid og sted, men ønsker bare, at man kunne blive ved med at løbe for evigt, mens man nyder skønheden og ærefrygt over alt, hvad man møder.

I øvrigt er det værd at nævne, at vi også tog to gange guldmedaljer med hjem, da Kim vandt 50 km-løbet og Nicklas 25 km-løbet. Selvom det ærligt talt ikke føltes som løb. Det handlede mere om oplevelsen og det at have det sjovt sammen med vennerne.

Hvis dette er trail løb, så betragt os som hooked.

hammertrail 10 jul

hammertrail jul 10