At sætte mål med Emil Ingerslev - Far til fire

At sætte mål med Emil Ingerslev - Far til fire

EMIL INGERSLEV, STREAK RUNNER OG FAR TIL FIRE

Streak running er blevet et stadig mere populært fænomen inden for løbekredse. Uanset om du løber 2 km eller 20 km om dagen, så stræber run streakers efter regelmæssigt, og for at gøre det klart, taler vi ikke om at løbe nøgenløb (dog uden at dømme), men om at løbe uafbrudt dag efter dag.

Emil Ingerslev, 37 år, indså, at han var en run streaker tilbage i 2020. Han er softwareudvikler af profession og besluttede sig for at droppe bilen eller cyklen for at komme til og fra arbejde. I stedet begyndte han sin løberejse, som uden at han anede det, ville vise sig at blive hans nye passion.

Kort efter var han fuldstændig hooked. Han fortalte sin kone, at han kunne fortsætte med det resten af sit liv. Nogle dage senere begyndte Emil at dokumentere det på både Instagram og Strava.

Emil Ingerslev

Efter han var startet, så han sig aldrig tilbage.

Emil Ingerslev er en etableret run streaker og far til fire børn, sidste år løb han 11.000 km og nåede sit tredje år i træk on the run. Nu er det mere end 1.113 dage siden han startede, og han er blevet en af Danmarks mest anerkendte run streakers, en betegnelse, der er løst defineret som ‘en atlet, der løber hver dag i streg i en periode’.

“Som person er jeg konsekvent og beslutsom. Det er derfra jeg får min energi, og det var i sidste ende også det, der startede min running streak.”

Ifølge Streak Runners International og United States Running Streak Association findes der personer, der har løbet i mere end fem årtier som streaker. Øverst på listen over aktive run streaks står Jon Sutherland på 72 år, som har løbet i 19.590 dage i træk, eller 53,6 år.

Emil Ingerslev

EN UGE I EN STREAK RUNNER'S LIV

På en typisk uge afleverer eller henter Emil sine børn ved at løbe, hvor de enten cykler ved siden af eller bliver skubbet i en løbevogn. Derefter løber han til arbejde, så han når de første 21,5 km i løbeskoene, inden arbejdsdagen begynder.

Når arbejdsdagen er slut, tager han sit løbetøj på igen og løber ud for at finde en bus. Han jagter et busstoppested, hvor han og bussen stopper på samme tid, hvilket betyder, at hvis bussen kommer inden for nogle minutter, løber han til det næste stoppested. På den måde får han løbet 5-10 km ekstra efter arbejde, hvilket også hjælper ham med at få renset hovedet, inden han kommer hjem til sin familie. Sådan er han i stand til at samle mere end 200 km om ugen.

Derfor har Emil ingen ekstra transporttid, hvilket betyder, at han kan bruge mere kvalitetstid sammen med sine børn. De er f.eks. ofte med ham på weekendens løbeture, enten på cykel eller ved at han skubber dem i en løbevogn.

Emil Ingerslev

JAGTEN PÅ 10.000 KM

Om sit mål for 2022 forklarede Emil, at det hele startede i 2021, da han fik ideen om at løbe 7.702 km (svarende til et halvmaraton om dagen), men han fik et mindre tilbageslag og gennemførte ‘kun’ 7.400 km.

“Da jeg snakkede med min nabo, drillede han mig og foreslog, at jeg skulle prøve at nå målet på 10.000 km. Jeg grinede tilbage og sagde, at det ville kræve en vanvittig stor indsats... Men så, som med enhver udfordring, kunne jeg ikke lade være med at spekulere over det.”

Som et resultat heraf begyndte Emil i 2022 at løbe mere, end han egentlig skulle. Strategien virkede, og allerede i august havde han tilbagelagt 6.600 km, hvilket betød, at han ‘kun’ behøvede at løbe 21 km om dagen i gennemsnit resten af året, hvilket var en distance, der var overkommelig for ham. Han nåede derfor allerede sit mål om at løbe 10.000 km i slutningen af november og endte året med 11.008 km i alt (et gennemsnit på 30,15 km pr. dag).

Emil Ingerslev

SUSTAIN THE DRIVE / OPRETHOLDE MOTIVATIONEN 

Naturligvis er det, som man tænker på, når man har sådanne store mål, også, hvordan man skal håndtere det potentielle udfald, hvis man ikke opnår målet:

“Der gemmer sig altid en frygt for at fejle. Ikke så meget for at sige det højt, men fordi at målene har fyldt så meget i mit drive. Hvad er jeg så uden det mål?”

Overraskende nok er det største problem for Emil ikke at ‘fejle’, men snarere at finde ud af, hvilke mål han skal stræbe mod, når først målet er nået. Han har dog erfaret, at uanset om et mål er nået eller ej, bliver det altid afløst af et nyt mål.

“Der var en, der sagde til mig; Du kan umuligt have løbet så meget i flere år uden pauser”, forklarer Emil og tænker tilbage på en samtale, han havde for et stykke tid siden. “Men min pointe er: Jeg er ikke noget særligt. Det er muligt, jeg har bare besluttet mig for at være konsekvent.”

Han er klar over, at hans streak meget vel kan ende en dag - og når det sker, vil han dele konklusionen med sine followers. Men foreløbig løber han videre.

“Det er store ord at bruge, og måske lidt kliché, men løb er mit liv, og de mål, jeg forfølger, udgør en stor del af min livsglæde”, fortæller Emil. “Det er besynderligt at sige, for livet er alt. Men løb får mig til at føle, at selvom vi har hårde dage i livet, så giver vi ikke bare op. Man kæmper sig igennem det, og så følger det gode.” 

UDFORSK EMIL'S EGNE SAYSKY FAVORITTER

Udover at være en meget dedikeret run streaker er Emil også en ivrig tilhænger og bruger af SAYSKY gennem lang tid - og har for alvor sat vores udstyr på prøve. Vi har samlet nogle af hans favoritter, som du kan udforske lige her. 

EMIL’S 2022 STATS

Emil elsker ikke kun at løbe. Han elsker at tale om løb og håber, at han kan opmuntre og inspirere andre til også at nyde det:

“Mit vigtigste mål er at dele min kærlighed til løb. Jeg håber altid, at jeg kan inspirere en anden til at gå ud og glæde sig over at løbe”

Se Emils statistik fra sæsonen 2022 for at blive lidt ekstra motiveret:

 • 11.008km (11 megametre)
 • 103497 højdemeter (11,7 gange til toppen af Mount Everest)
 • Endnu et år med 365 dages løb (i alt 1.113 dage)
 • 817 løbeture i hele 2022
 • 30,2km/dag i gennemsnit
 • 4"53/km gennemsnitligt tempo
 • 363 dage med et halvmaraton eller mere
 • 3052km sammen med børnene
 • 10 par sko slidt ned
 • Første 100 km race (Brooks OUT 101 km - 1. plads i 8:39:35)
 • Skytrail 42 km  (2. plads i 4:41:26)
 • Første officielle maraton (CPH Marathon - 2:52:04)
 • Halvmaraton PR (Silkeborg Half - 1:19:16)

SOME ACCOUNTS: 

Facebook

Linkedin 

Instagram

Strava

Emil Ingerslev