Saysky Atlet Mitchell Ammons - At finde en ny vej

Saysky Atlet Mitchell Ammons - At finde en ny vej

For syv år siden besluttede Mitchell Ammons sig for at ændre sit liv fuldstændigt. Mitchell brugte heroin og andre hårde stoffer fra han var 19 til 26 år gammel. Det var den eneste måde, han troede, han kunne håndtere sig selv og sine følelser på. Det dulmede hans smerte fuldstændigt, det var hans flugt, og han så ingen vej ud. Han mistede al selvrespekt, selvværd, og han havde skubbet sine venner og sin familie væk. 

Efter disse år fandt Mitchell tilbage til løbet, og det har ført ham et sted hen, som han aldrig havde troet var muligt. Løb har givet ham det fællesskab, han altid har ønsket sig, og de bedste venner, som elsker ham for den han er. Det har også givet ham personlig succes, selvdisciplin, motivation, tålmodighed og vedholdenhed. Det har givet ham mulighed for at grave dybt ned i sin sjæl og presse sig selv hårdere, end han nogensinde havde kunne forestille sig. Nu sætter han sig mål og arbejder hårdt for at nå dem. Han ville aldrig påstå, at løb har reddet hans liv. I stedet vælger han at fokusere på, hvordan sporten har forandret hans liv mere end i hans vildeste drømme.

I dette interview fortæller Mitchell, der for nylig blev en del af SAYSKY Athlete Teamet, om sine resultater efter hans rehabilitering, da han vil sprede budskabet om at alt er muligt. Han deler sin historie og sin kamp mod stofmisbrug i håb om, at nogen vil kunne relatere til den og måske i det øjeblik få modet til selv at søge hjælp.

Mitchell Ammons Saysky Athlete

Du er meget åben om din kamp mod afhængighed af heroin og andre stoffer. Hvad fik dig til at begynde med at løbe, og hvordan hjalp det dig med din rehabilitering?

Jeg er meget åben omkring min fortid, jeg skammer mig ikke og fortryder heller ikke noget. Jeg brugte heroin og andre hårde stoffer i næsten et årti. De kampe, jeg har gået igennem, har gjort mig til den person, jeg er i dag. Da jeg havde været stoffri i 2 år, levet jeg stadig meget usundt. Eftersom jeg var på denne rejse for at ændre mit liv, besluttede jeg, at det var på tide at tilføje en form for motion i min daglige rutine. Jeg havde altid været glad for at løbe, jeg løb baneløb i high school, og det var jeg ret god til. Mens jeg var i mit misbrug, drømte jeg altid om den dag, hvor jeg kunne blive løber igen. Jeg startede med at løbe en 0,5 mile om dagen, og efter et par måneder var jeg oppe og løbe omkring 8 miles. Jeg besluttede, at det var på tide at melde sig ind i en løbeklub, og et år senere løb jeg mit første maraton. Løb ændrede fuldstændig min vej igennem rehabilitering. Det gav mig et formål, arbejdsmoral, disciplin, det lærte mig tålmodighed og gav mig et behov for at arbejde hen imod og nå mine mål. Løb har virkelig ændret alle aspekter af mit liv.

Mitchell Ammons Saysky Athlete Hvordan holder du dig selv ansvarlig, så du ikke falder tilbage i dine gamle vaner? Har Instagram og andre sociale medier været en hjælp i den henseende?

Jeg vil sige, at det, der forhindrer mig i at falde tilbage i gamle vaner, er at vide, at jeg skal være klar hver morgen til at arbejde mod mine mål. Jeg har fundet noget, som jeg nyder lige så meget - hvis ikke mere - end den rus, jeg plejede at få. Jeg skriver meget på de sociale medier om min afhængighed og mine fremtidige mål for at få mulighed for at få ansvarlighed. Jeg håber også, at nogen derude, som kæmper med deres afhængighed, kan se, at det er muligt at blive ædru. At det er muligt at finde noget, man elsker at lave, og at det er muligt at opnå ting, man aldrig havde troet, man kunne.

Mitchell Ammons Saysky Athlete Hvad er dine største bedrift inden for løb?

Lige nu er mine største bedrifter inden for løb nok en 25. plads ved Chicago Marathon og min tid på 1:05t til Houston Halv Marathon. Jeg har dog store planer. Til december sigter jeg efter at løbe et maraton på 2:16t til California International Marathon og derved kvalificere mig til United States Olympic Marathon Team Trials. 

Mitchell Ammons Saysky Athlete Du arbejder i øjeblikket som ejendomsmægler og løber mange kilometer ugentligt. Hvad er dit bedste tip til alle derude, der forsøger at balancere et arbejds- og familieliv med løb?

Jeg arbejder fuldtid som ejendomsmægler her i Austin, Texas, og jeg elsker det så meget. Det er helt klart hårdt arbejde, men de mennesker jeg møder, og det arbejde jeg udfører, gør det hele, det værd. Jeg træner hårdt og løber imellem 90-100 miles om ugen og kommer til at øge over den næste tid. Planlægning er meget vigtigt. Hvis jeg kan, forsøger jeg ikke at arbejde efter kl. 17-18 så jeg kan hvile mig og være sammen med min familie. Jeg vågner kl. 4.15 hver morgen. Jeg starter min dag med en core træning, hvorefter jeg tager ud og løber kl. 5.30 så er jeg kan være på kontoret kl. 8.30. Hvis jeg kunne give et tip til alle, der forsøger at balancere arbejde, træning og familieliv ... så ville jeg sige, at der er intet job eller træning, der er mere værd end at bruge tid med dem, du elsker. Jeg gør mit bedste for at nå det hele, men hvis jeg i sidste ende skal vælge mellem arbejde, træning og min familie, så vælger jeg min familie hver gang. 

Mitchell Ammons Saysky Athlete Hvad er næste mål for dig, Mitchell Ammons?

Næste mål er California International Marathon til december!

Billeder af: Pierce Townsend