Out of office - Træningscamp i Font Romeu

Out of office - Træningscamp i Font Romeu

Opnå nye mål i højderne
Har du nogensinde tænkt på, hvordan det er at være på en træningscamp oppe i bjergene? Med en fantastisk natur og eliteatleter, der træner nærmest lige ved siden af dig? 

Vores SAYSKY kollegaer, Bastien og Toni, er netop hjemvendt fra sådan en tur. I to uger arbejdede de remote i Font Romeu, Frankrig, som er et meget velkendt sted for endurance-atleter. Denne træningscamp bød på den perfekte blanding af udfordrende terræn og mange højdemeter, hvilket gav det ideelle miljø til at forbedre formen til den kommende race-sæson.

Træning fra morgen til aften
Dagene var fyldt med kølige morgenløb, før man mødte på arbejde, efterfulgt af eftermiddags sessioner i solen. God stemning og kammeratskab sammen med de andre atleter. 

I dette blogindlæg dykker vi dybere ned i Bastien og Tonis trænings eventyr. Vi kigger på, hvordan de balanceret intens træning med deres fuldtidsarbejde, de inspirerende mennesker, de mødte, og de værdifulde lektioner, de lærte undervejs.

“Dette var min første gang i højderne, så jeg havde ingen anelse om, hvad jeg egentlig gik ind til. De første par kilometer føltes virkelig lette i starten, men så snart vi ramte den første bakke, vidste jeg, at der var et eller andet galt… “ - Toni

Hvorfor Font Romeu?
Font Romeu er kendt som et træningssted for atleter fra hele verden. De mange højdemeter kombineret med et fantastisk naturlandskab gør det til et ideelt sted for endurance-atleter. SAYSKY-kollegerne blev tiltrukket af Font Romeu på grund af stedets ry for at skabe enestående resultater og dets evne til at udfordre kroppen på nye måder.

Under deres ophold var de begejstrede for at kunne dele oplevelsen med en mangfoldig gruppe på syv atleter med forskellige baggrunde. Campen gav en unik chance for at komme i kontakt med andre løbere, udveksle træningstips og lære af hinandens erfaringer fra tidligere camps. De fik også mulighed for at møde flere berømte internationale atleter, herunder mange SAYSKY.atleter, hvilket var utroligt inspirerende og motiverende.

En typisk træningsuge - hvordan var deres ugentlige træningsrutine struktureret?
Da de kom til højderne, blev de rådet til at være forsigtige de første par dage, men ellers at opretholde en rutine, der lignede den, de fulgte derhjemme, med justeringer af hastigheden og varigheden af løbeturen.

Hver uge bestod af en blanding af lette løb, tempoløb, lange løb og intervaller, som var struktureret på følgende måde: 

  • Lette løb: Disse løb med lav intensitet hjalp dem med at restituere fra hårdere træning og opbygge en stærk aerob base. De nød at udforske de naturskønne stier omkring Bolquére og La Calme og nyde udsigten over bjergene (og de mange dyr i området.) 
  • Tempoløb: Tempoløb er en form for intervaltræning, der hjælper med at forbedre laktat tærskel. De pressede sig selv til at holde et stabilt, udfordrende tempo under disse sessioner og tilpassede hastigheden til det rullende terræn. 
  • Lange løbeture: De lange løbeture er vigtige for at opbygge udholdenhed og mental styrke. De tog udfordringen op med at løbe lange distancer rundt om lac Matemale og testede andre aspekter af langdistanceløb, som f.eks. at have styr på sin ernæring og hydrering. 
  • Intervaller på bane: Intervaller er fantastisk til at forbedre hastighed og form. De fokuserer på specifikke, kortere intervaller for at forfine teknikken og øge kadencen.

“Det er anden gang, at jeg er i Font Romeu, og som franskmand er det en fornøjelse at være her. I sidste ende ændrer rutinen sig ikke så meget fra København. Man træner tidligt morgen, arbejder i løbet af dagen og tager så endnu en session sidst på eftermiddagen. Den eneste forskel er, at du når som helst kan støde ind på en olympisk atlet hernede” - Bastien

Hvad lærte de så af at observere eliteatleter?
Ud over den fysiske træning gav Font Romeu en uvurderlig indsigt i eliteatletikkens verden. Det var utrolig inspirerende og motiverende at se, hvordan topatleter forbereder sig på deres største mål. De lærte om træningsstrategier, den mentale tilgang til sporten og den store dedikation, som eliteatleter lægger i deres sport.

De fik også mulighed for at brainstorme nye idéer til SAYSKY og hente inspiration fra de unikke oplevelser og perspektiver, de mødte. Samværet med atleter fra forskellige baggrunde og kulturer udvidede deres horisont og hjalp dem med at tænke ud af boksen.

“Alle her er bare så venlige. Hvis du møder en anden løber på stierne, vil de vende sig om og spørge, om de må løbe med dig. De vil også spørge, om hvordan din træning ser ud i de kommende uger, så du ender med at have en stor gruppe venner at løbe med, når turen er ved at nå sin ende” - Toni

Træningscamp: For alle - Hvordan har tilgængeligheden af en sådan træningscamp ændret sig over tid? 
Tidligere var træningscamps ofte forbeholdt professionelle atleter. Men tendensen er gået i retning af at gøre disse oplevelser mere tilgængelige for løbere på alle niveauer. Font Romeu turen var et bevis på dette, da de delte lejren med atleter med forskellige baggrunde og evner.

Træningscamps giver en unik mulighed for at fokusere udelukkende på træning, fri for dagligdagens forstyrrelser. De giver et støttende og motiverende miljø, hvor atleterne kan skubbe sig selv til nye grænser og nå deres mål.

Hvad var deres samlede indtryk af Font Romeu træningscampen?
Font Romeu træningscampen var en uforglemmelig oplevelse. Fra den flotte natur til det inspirerende kammeratskab var hvert øjeblik fyldt med eventyr og vækst. Både Bastien og Toni vendte tilbage til deres hverdag i København med fornyet energi, motivation og en dybere forståelse for den sport, de elsker.

Lejren forbedrede ikke kun deres fysiske præstationer, men berigede også deres liv på utallige måder. De fik varige venskaber, fik værdifuld indsigt og opdagede en nyfunden passion for løb. De er taknemmelige for muligheden for at have været en del af denne tur og håber, at flere mennesker får muligheden for at opleve noget af samme stil på et tidspunkt i deres liv.