Hour 7 x Saysky – At finde balancen i fremtiden for ultraløb

Hour 7 x Saysky – At finde balancen i fremtiden for ultraløb

Hour 7 Ultra-teamet og Saysky har arbejdet sammen i lidt mere end et år nu. Bundet sammen af en kærlighed til sporten og en fælles mission om at støtte amatøratleter.

Hour 7-teamet er netop vendt hjem fra en træningslejr, hvor de har testet den nye Flow kollektion. Flow er vores nye high performance serie til løbere, som kræver det bedste af det bedste med hensyn til lethed og åndbarhed. Udforsk nogle af billederne nedenfor, og tag derefter herover for at få fingrene i serien, før du begiver dig ud på stierne.

Vi har bedt team manager og performance coach, Robbie Britton, om at reflektere over fremtiden for ultraløb, og hvordan man kan finde balance i dette, når man bare er en normal ”ni til fem” person.

Billeder af Geoff Lowe.

saysky

AT FINDE BALANCE I FREMTIDEN FOR ULTRALØB - AF ROBBIE BRITTON

At bringe mennesker sammen, der interesserer sig for at gøre en forskel og være en del af noget, der er større end dem selv, er grundlaget for Hour 7 x Saysky-partnerskabet.

Den indflydelse, vi kan have på vores med-atleter og sporten som helhed, er vigtig.

Efterhånden som sporten vokser, vil vi vokse med den. At have det bedste udstyr, være på forkant med videnskaben og viden, men også at bevare kærligheden, vil alt sammen være nøglen til succes.

Vores sport er under forandring. Den udvikler sig endda. I ultraløb ses en tilstrømning af hurtigere, stærkere og bedre informerede personer. Hour 7 ønsker ikke kun at være på forkant, vi ønsker at vise vejen.

Bemærkelsesværdige professionelle atleter begynder at dukke op i sporten. Først i USA, sidenhen i Europa og Storbritannien er der nu fuldtids atleter, som bliver betalt for at løbe, spise, sove, bruge en speciel maskine til restitution, og så gentage det hele.

Det er en forventet og vidunderlig fremgang for den disciplin, der historisk set altid har været i udkanten af mainstream sporten, men alle skal tilpasse sig.

saysky

”NI TIL FEM” ATLETTYPERNE

Hos Hour 7 arbejder vi med atleter, som passer deres løb ind normale liv. Vi har atleter med en almindelig ”ni til fem”-dag, som forsøger at præstere på et niveau, der er alt andet end normalt.

“I stigende grad er der en efterspørgsel efter at arbejde hårdere, at træne i flere timer, at gå ud over, hvad du har gjort før, men mere er ikke altid bedre.”

Sideløbende med professionaliseringen af ultraløb er sportens videnskab også på vej fremad. Større undersøgelser af løb som Marathon des Sables, Western States og 24-timers løb dukker op. Casestudier, der ser på elite enden af spektret, giver også et godt indblik.

Der kommer fremskridt inden for sko-teknologi, sportsernæring, race-psykologi og mere. Kun at forbedre sig er at træde vande sammen med sine konkurrenter. Vi skal arbejde hårdt og smartere for at komme videre.

ET FØRSTE ÅR MED AT FINDE VORES FODFÆSTE

Hour 7 fejrede sin første fødselsdag i januar, og sikke et år, det har været. Vi har set rekorder, landsholdstrøjer og en hel masse sejre (med den produktive racer Ollie Garrod, der har lavet mange tunge løft med sejre).

Vi lærer stadig, men mange af lektionerne indtil videre har været indsigtsfulde, især forskellen mellem at være en professionel atlet på fuld tid og de andre 99,9% af sporten, selv på eliteniveau, der har brug for at finde den rigtige ”work-life-balance” for at gøre dette muligt i hverdagen.

Faciliteter såsom laboratorietestning med Dr. Jamie Pugh fra Liverpool John Moores University er uvurderlige, at have adgang til styrke- og konditionstrænere, ernæringsmæssig støtte og coaching, skal alt sammen tage højde for, at tid er det mest værdifulde for de fleste af vores atleter.

Hvis vi kunne støtte vores atleter med mere tid og give en ekstra time på dagen, ville det være vidunderligt. Yderlige tres minutters søvn, restitution, styrketræning eller madlavning kan gøre en kæmpe forskel for en travl atlet. Selv på det mest basale niveau ville en ekstra 60 minutters tid på fødderne, gradvist at fjerne slidbanen fra et par træningssko, være velkommen.

“Det er den lektie, der gælder for det meste af fællesskabet. Find tid. Tag dig tid."

Tiden er der, men for nogle af os er den simpelthen fyldt med arbejde, familie, søvn, sociale medier…. Okay, det sidste hjælper måske ikke.

HVAD KAN GIVE EN ATLET MERE TID?

Planlægning, organisering, støtte og at bruge den tid, som vi allerede har, så fornuftigt som muligt.

Forbered dit udstyr aftenen før, tilbered mad i større portioner på en søndag, begræns din skærmtid med apps og timere, og forpligt dig til mål og målsætninger med en træner eller venner.

Hver løber kæmper med tiden, men hvis du skulle finde ekstra 90 minutter om ugen (okay, to timer med at vælge dit outfit, binde snørebånd og vente på GPS) for at passe 3 x 30 min lette løb ind, kunne du så gøre det?

Vil dette have en fordel for din præstation? Ganske sandsynligt. Som et hold fokuserer vi på, hvordan vi kan skabe et miljø, der hjælper vores atleter til at bruge den tid, de har, bedre. 

DE NÆSTE TRIN

Efterhånden som Hour 7-teamet udvikler sig, udvikler teammedlemmerne sig også. Vi har nye tilføjelser i George Foster, Caroline Turner, Bethan Male, Jamie Stephenson og Lauren Woodwiss, der slutter sig til Sam Amend, Ollie Garrod og Damo Carr.

Nye mennesker bringer spænding, men også nye oplevelser. Vi vokser ikke kun på grund af den værdi, vores eksperter har, men også den erfaring og viden, teammedlemmerne bringer til bordet. 

“Hver atlet er ekspert i deres egen træning og løb, alle kan lære af hinanden.”

I takt med at ultraløbssporten fortsætter med at professionalisere sig, vil der stadig være plads til amatør- eller deltidsatleten, der kombinerer arbejde, familie og endda andre hobbyer? Det mener vi.

Sporten er gennemsyret af amatørtraditioner, og ærligt talt er der stadig betydeligt nemmere måder at tjene penge på i denne TikTok-tidsalder, også selvom du ikke kan shuffle dance. Du skal stadig elske ultraløbssporten for at være ultraløber. Du har brug for ydmyghed, en sans for humor og et masochistisk ønske om at presse dig selv for meget lidt materiel gevinst. 

TRAIL TEST AF HOUR 7 - FLOW KOLLEKTIONEN

Efterhånden som sporten vokser, vil vi vokse med den. At have det bedste udstyr, være på forkant med videnskaben og viden, men også bevare kærligheden vil alt sammen være nøglen til succes. Saysky og Hour 7 er klar til de næste skridt på denne rejse. 

Få fingrene i det nyeste og lettetst udstyr, inden du begiver dig ud på stierne - shop Flow kollektionen her.

saysky