SAYSKY LAYERING GUIDE

SAYSKY Lag-På-Lag Guide

Er du en af de dedikerede løbere, som ikke lader dårligt vejr forhindre dig? Så genkender du sikkert udfordringen med at finde et passende outfit, og det evige problem med enten at have for meget tøj på og blive overophedet, eller derimod ikke at have nok på og risikere at blive kold. Så hvad er fidusen? Nøgleordet til vinterløbeturen er lag-på-lag påklædning. Du har sikkert hørt det før, men der er en løsning på en komfortabel løbetur.

Læs med nedenfor, og vi vil guide dig i, hvordan du kan klæde dig ordentligt på til at klare kulden og de skiftende temperaturer:

 • At finde det rigtige tøj
 • Hvor mange lag skal man have på
 • Ekstra info omkring lag-på-lag

  Finde det rigtige outfit

  Det siger sig selv, at det mest afgørende er valget af dit tøj. Grunden til at lag-på-lag virker godt, skyldes, at når man bærer flere lag, bliver varm luft fanget mellem de forskellige beklædningsgenstande, og det fungerer som en naturlig isolering. Lag på lag giver dig også muligheden for at tilpasse dit outfit, mens du løber - så glem alt om at bruge din fars slidte sweater. Den er sikkert behagelig at have på, når du ser Netflix, men vi kan allerede afsløre nu, at det ikke vil tilføje den samme komfort og varme, som lag-på-lag beklædning vil gøre. 

  SAYSKY

  Så hvor mange lag skal man have på?

  Når du skal ud at løbe, bør du tænke dit outfit ind i 3 forskellige lag (se også på temperaturen og vejrforholdet - så hvis det er en varm solrig vinterdag, er der ingen grund til at klæde sig på til en arktisk udflugt). Vi vil gennemgå de 3 lag nedenfor:

  1. Baselayer: fugtregulerende
  2. Midlayer: isolerende
  3. Outerlayer: vejrbeskyttelse

  1. Baselayer: Fugtighedsregulerende

  Baselayers er det inderste lag. Dette lag er ikke beregnet til at holde dig varm, men til at holde dig tør, da det er dét lag, der er tættest på din krop. Når du sveder, vil fordampning nedkøle dig, hvis du ikke har et lag på, som er egnet til at transportere sveden væk fra din krop. Derfor er det vigtigt at have fugttransporterende tøj på, så du kan holde dig tør og komfortabel. Mangler du sådan et must-have lag, kan du tjekke vores udvalg af baselayers, hvor du finder styles i mesh og merino, som hjælper dig med at regulere din kropstemperatur. Det kan endda være en god idé at bruge meshlag om sommeren, da det vil forhindre din krop i at blive overophedet.

  SAYSKY

  2. Middlelayer: isolerende

  Når du har taget dit baselayer på, er det tid til at finde et passende mellemlag. Dette lag fungerer isolerende og skal give dig varme ved at holde på kropsvarmen, samtidig med at det skal transportere fugten væk. I modsætning til base- og yderlag kan det være nødvendigt at have mere end ét mellemlag på i tilfælde af at temperaturen falder kraftigt. I modsætning, kan dette lag også undgås, hvis det er en særlig varm dag. Mellemlag bør være justerbare, lette og have forskellige ventilationsmuligheder. Vi har tænkt denne faktor ind i vores styles, og derfor fungerer vores SAYSKY fleeces eller t-shirts fantastisk som mellemlag.

  SAYSKY

  3. Outerlayer: vejrbeskyttelse

  Når du har taget dit mellemlag på, er det tid til at tilføje noget, der beskytter dig mod naturens barske vejrforhold. Det yderste lag fungerer som en barriere og beskytter ved at være vandtæt, vindtæt og åndbart.

  Når du løber, er en soft-shell jakke optimal, da den vil give fleksibilitet, vindtæthed og høj åndbarhed. En åndbar jakke betyder alt, når du laver aktiviteter med høj intensitet, da de tekniske funktioner vil lade sveddampe slippe ud og give ultimativ komfort. Se vores udvalg af forskellige åndbare, vind- og vandtætte jakker.

  SAYSKY

  Vejret er ikke alt

  Når du beslutter dig for lagene af tøj, skal du selvfølgelig tage vejret med i dine overvejelser. Men tænk også over formålet med din løbetur og hvilke behov du har. Hvis du skal ud at jogge en langsom tur, vil din krop ikke generere nær så meget varme, som ved en løbetur med høj intensitet, hvorfor du har brug for et ekstra lag til at holde dig varm og komfortabel på hele turen – du kan også med fordel tage et lag af og binde om livet eller smide i rygsækken. 

  Er det hele?

  Nej - for glem ikke dine hænder, fødder, hals og hoved. Dine iskolde fingre og ører vil takke dig, hvis du udstyrer dig med noget Saysky vintertilbehør. Vi har et bredt udvalg af handsker, huer, undertøj, sokker og performance tubes. Tjek vores udvalg af vintertilbehør vintertilbehør.

  SAYSKY