SAYSKY LAYERING GUIDE

SAYSKY Lag-På-Lag Guide

SAYSKY LAG-PÅ-LAG GUIDE - FORÅRS EDITION

Vi tror på, at vi alle længes efter at se sommeren komme tilbage, og vi ser ivrigt frem til mulighederne for at løbe under den brændende sol iført intet andet end en trøje og et par korte shorts. Men indtil da, lad os gå forårsvejret i møde ved at sikre, at du er klædt passende på til dine løbeture - ikke iført for meget, men heller ikke iført for lidt. 

I denne guide finder du bl.a. svar på: 

  • Forskellige lag og deres formål på løbeturen
  • Hvor mange lag man bør have på
  • Ekstra lag

Forårsvejret kan være ret udfordrende. Der vil være dage, hvor det er fugtigt og varmt, og dage, hvor det er blæsende og koldt. Derfor kan løb under sådan nogle forhold kræve en lidt mere strategisk tilgang til dit valg af tøj. 

Saysky_Layering

FLERE LAG ELLER FÆRRE LAG? 

Kunsten at tage de rigtige lag på indebærer at kombinere tekniske stoffer for at opretholde komfort, regulere temperaturen og forbedre præstationen. Efter denne guide vil du være i stand til at eksperimentere med forskellige kombinationer af lag under din træning for at finde den perfekte balance mellem komfort, præstation og vejrbeskyttelse, der passer bedst til dine præferencer.

HVOR MANGE FORSKELLIGE LAG FINDES DER? 

Når de små forberedelser til dit forårsløb går i gang, bør du overveje at organisere dit outfit i tre lag. Selvfølgelig bør du altid tage hensyn til temperaturen og vejrforholdene på den gældende dag. 

De 3 lag, som du bør kende til er:

1. Base Lag: Fugtstyring
2. Mellem lag: Isolering
3. Ydre lag: Vejr - og vandbeskyttelse

BASE LAYER: FUGTSTYRING

Dit base layer spiller en afgørende rolle for din generelle komfort under løbeturen. Det er faktisk ikke designet til at holde dig varm, men er lavet med fugtafvisende materialer som polyester, der holder sved væk fra din hud, hvilket forhindrer ubehag og gnavesår. Nogle af os har måske oplevet sår på brystvorterne - base layeret kan hjælpe med at forhindre, at dette sker. Vi vil anbefale nogle Mesh Base Layers, som du kan finde her. Disse materialer holder dig tør på kølige morgener og sikrer samtidig åndbarhed, når dagen bliver varmere.

Saysky_Layering

MIDDLE LAYER: ISOLERING

Til de kølige forårs morgener kan et mellemlag med isolerende egenskaber være praktisk. Vælg en let og åndbar t-shirt eller langærmet trøje. Dette lag fanger varmen uden at forårsage overophedning, hvilket gør det tilpasningsdygtigt til de skiftende forårstemperaturer - Her kan du se nogle af vores anbefalinger til t-shirts og long sleeves.

Saysky_Layering

OUTER LAYER: VEJR - OG VANDBESKYTTELSE

Da foråret ofte bringer uventede regnbyger og vindstød, er et ydre lag afgørende. Vind - og vandafvisende jakker med ventilation er lige, hvad du har brug for, når vejret bliver lidt mere udfordrende. Heldigvis har vi mange fantastiske åndbare, vind - og vandtætte jakker at vælge imellem.

Saysky Layering

EKSTRA LAG? 

På nogle forårsdage kan det være klogt at vælge at tilføje tilbehør til løbeturen. En let kasket beskytter dit ansigt mod solen, og handsker kan være praktiske til kølige morgener. Gennemse nogle af vores mange tilbehørs produkter her.

Foråret kan være barsk, og foråret kan være mildt. Nøglen er at opnå balancen mellem at holde sig varm på kølige morgener og forblive kølig, når dagen skrider frem. Eksperimenter med forskellige kombinationer for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig og i de skiftende vejrforhold i denne overgangsperiode.

Saysky_Layering