SAYSKY Merino wool

SAYSKY Merino wool

Merinould er fantastisk og et virkelig lækkert naturligt materiale. Det kommer fra merinofåret, og er velkendt for dets komfort, temperaturregulerende effekt, og performance-orienterede brug. Vi bruger mulesing-frit merinould til alle vores uldprodukter, og vi er helt høje af de mange fordele og særlige egenskaber. Vi har opsummeret dem nedenfor, så vi sikrer os, at du bliver lige så begejstret for uld, og er med os på merinovognen. Du kan købe hele merinokollektionen her.

saysky merino

For at sikre lang levetid af dine uldprodukter, anbefaler vi, at du er særlig opmærksom på pleje og vedligeholdelse af merinomaterialet. Læs vores care guide her.

Nedenfor vil du beriges med merinouldens mange fordele:

 • Antibakteriel og lugtfri
 • 100% miljøvenlig og biologisk nedbrydeligt
 • Multifunktionelt og fugtighedsregulering
 • Naturlig temperaturregulering
 • Wicking wonders og hurtig tørring
 • Mulesing-fri og stoffet er certificeret af OEKO-TEX®.

Antibakteriel og Lugtfri

Merinould har en naturlig modstandsdygtighed over for mikrobiel vækst og lugtretention.

Tøjet kan derfor bæres i flere dage uden at lugte. Årsagen er at merinoulden har en fremragende evne til hurtigt at absorbere vores sved og fordampe den, samt fibrenes ujævne overflade, som lugtfremkaldende bakterier ikke tåler. På grund af ulds evne til effektivt at håndtere fugt har lugtfremkaldende bakterier ikke det fugtige miljø, de har brug for, for at kunne trives.

Uld egner sig derfor særlig godt til sport og motion, da man kan bære tøjet over længere tid uden at skulle bekymre sig om lugt. Tøjet holder sig frisk i meget længere tid.

Vidste du, at en af vores gode venner løb 1000 km i en SAYSKY merinould-trøje uden at vaske den? Læs den interessante historie her.

100% Miljøvenlig og Biologisk Nedbrydeligt

Uldfibre er de mest naturlige på jorden, og særligt i disse miljøbevidste tider er dens bæredygtighed og biologisk nedbrydelighed centrale egenskaber at fremhæve. Uldfiberen forsvinder efter cirka 12 måneder i jorden og vil derefter erstatte sig selv. Det vil sige, at når uld bortskaffes, nedbrydes det naturligt. Uld er sammensat af det naturlige protein keratin (det samme protein, der udgør menneskehår) og vil ikke udgøre en miljøfare.

Merinouldens naturlige fiberegenskaber, gør den til et af de mest behagelige materialer at have på. Merinould er ikke kun blød mod huden, men også mild mod vores planet.

SAYSKY

Multifunktionelt & Fugtighedsregulering

Merinould er et materiale der kan bruges ved alle fire årstider og er et fantastisk produkt til enhver aktivitet. Det ånder og håndterer fugt bedre end nogen anden fiber gør.

Merinofiber er naturens eget mirakel, hvilket gør det muligt at producere tøj, der kan absorbere og frigive fugt, samt afkøle og varme din krop efter behov. På grund af den ekstraordinære åndbarhed vil man dog ikke opleve at blive overophedet. Disse egenskaber gør merinouldsbeklædning ideel til sport og aktiviteter og i al slags vej hele året rundt. Ulden egner sig både godt til undertøj, sportstøj, arbejdstøj, og udendørstøj. Merinoulden gør sig allerede populær inden for løb, cykling, vandring, klatring, skiløb, jagt, og sejlads.

Naturlig Temperaturregulering

De fleste har den opfattelse, at uld kun er nødvendig, når det er koldt; og man må da understrege at uldne trøjer og tørklæder også gør sit virke om vinteren, men merinould er utroligt nok, en firesæsons-fiber.

Den virker hele året. Tænk på et får; når de bliver kolde, søger de ikke mod skabet og griber et ekstra lag tøj. Når de bliver varme, kaster de ikke t-shirt’en af kroppen. Heldigvis er de fra naturens side, udrustet med den perfekte beklædning som tempererer dem året rundt under alle slags forhold.

Opvarmning

Merinouldens krøllede struktur skaber et væld af bittesmå luftlommer i beklædningen. Uld kan fange mere død luft i luftlommerne, end nogen anden fiber kan. Død luft fungerer som en isolerende bufferzone mellem kroppen og kulden, og hjælper med at holde kroppen tempereret. Uldfibre formår at absorbere vand fra huden, så selvom materialet er gennemblødt, forbliver kroppen tør. Merinofibre kan absorbere op til 30% af deres egen vægt uden at tøjet føles vådt. De fleste syntetiske stoffer føles våde, når de absorberer mindre end 7%.

Nedkøling

Uld har også evnen til at lagre fugt i fiberens struktur. Når kroppen opvarmes, begynder fugtigheden i fiberen at fordampe og afkøle luften mellem huden og materialet. Jo mere kroppens temperatur stiger, jo større bliver fordampningen og jo bedre køleeffekt.

SAYSKY

Wicking Wonders & Hurtig Tørring

Du ved, hvordan uld absorberer fugten, før det bliver sved. Men hvad sker der, når vi sveder hurtigere, end dampen kan transporteres? I dette tilfælde vil uld transportere væsken mekanisk, ligesom syntetiske stoffer også gør. Både syntetiske stoffer og uld har evnen til at vælge, men kun uld har evnen til at transportere fugt væk i selv damp-tilstand.

Tørretiden for et materiale styres af to faktorer:

 1. Mængden af fugt mellem fibrene, når den begynder at tørre.
 2. Fugtigheden og temperaturen i omgivelserne.

Jo tykkere stoffet er, jo mere fugt er det i stand til at fastholde, og desto længere tid tager det at tørre.

Mulesingfri Certificeret Stof af Oeko-Tex®

Det er vigtigt for os at vælge de rigtige certificeringer; og vi er stolte af at kunne garantere, at vores merinould er mulesing-fri og stoffet er certificeret af OEKO-TEX®.

Mulesing er en smertefuld kirurgisk procedure for fåret. Det er en metode, der anvendes hos nogle fårebønner, som forhindrer deres får i at blive dræbt af infektioner forårsaget af insekter. Mulesing-proceduren betyder, at huden ved bagenden skæres af for at skabe et område med bar, strakt hud. Derved har fået ikke længere folder eller rynker til at holde på fugt og afføring, som kan tiltrække insekterne og forårsage fårets død. Heldigvis er der andre måder at beskytte får mod disse insekter, der sikrer en fair behandling af dyr.

OEKO-TEX® er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler, der garanterer at produktet er testet for skadelige stoffer. Denne etiket giver slutbrugeren et produktmærkat for ikke-skadelige produkter, som er testet i overensstemmelse med OEKO-TEX®-kriteriekataloget og derved bidrager til effektiv forbrugerbeskyttelse. Stoffet som anvendes i alle vores merino-produkter overholder denne standard.

For at opsummere, er merinoulden en naturlig fiber som kommer fra merinofåret, der lever et sundt liv kun med naturlige ingredienser; solskin, vand, frisk luft og græs – svaret på en økologisk cocktail!

Hvad betyder alt dette?

 • Uldfibrene er 100% naturlige
 • Tøjet holder sig frisk i en længere periode
 • Den er blød mod huden og skånsom mod vores planet
 • Materialet kan bruges alle fire årstider
 • Det er designet til at være godt til sport og aktivitet - løb, cykling og vandreture
 • Det beskytter mod solen (UPF 30+)
 • Merinoulden opfylder standarderne for dyrevelfærd og beskyttelse mod dyremishandling

Er du lige så begejstret for uld som vi er? Tjek vores webshop for at se alle produkterne.